Rabarbarų pyragas
Reikia:
- 3 kiaušinių
- 1 stiklinės miltų
- 1 nepilnos stiklinės cukraus
- 1/2 a. šaukštelio nugesintos sodos
- 1 a. šaukštelio vanilinio cukraus
- apie 400 g. rabarbarų
Kiaušinius
išplakite su cukrumi, po to palaipsniui suberkite persijotus miltus, vanilinį
cukrų, sudėkite nugesintą sodą (aš nugesinu actu). Viską išmaišykite iki
vientisos masės.
Rabarbarus
nulupkite ir supjaustykite.
Kepimo formą
išklokite kepimo popieriumi arba ištepkite sviestu.
Supilkite
pusę paruoštos masės, suberkite rabarbarus ir užpilkite likusia mase.
Dėkite į
įkaitintą orkaitę iki 180°C temperatūroje ir kepkite apie 25 min. arba iki
sauso pagaliuko (įsmeigus ir ištraukus medinį pagaliuką į pyrago viduriuką jis
turi būti sausas).
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą