2009 m. spalio 25 d., sekmadienis

Riestainukai ale su romu :)



Reikės:

Miltų 300 g
Miltinio cukraus 100 g
Kiaušinio trynio 1 vnt
Žiupsnelio druskos
Romo 1 valg.šaukšt.
Sviesto 200 g
Miltų tešlai minkyti

Bezė reikės:

Kiaušinio baltymo 1 vnt
Miltinio cukraus 150 g
Romo 1 valg.škšt.


Paruošimo būdas:

Ant medinės lentelės išberti persijotu smiltus ir miltinį cukrų. Viduryje padaryti duobutę ir įmušti kiaušinio trynį, įberti druskos, supilti romą. Sudėti kapotą sviestą ir greitai išminkyti tešlą. Tešlą pridengti drobiniu rankšluosčiu ir laikyti šaldytuve apie penkioliką minučių.

Perminkyti tešlą, suvynioti ploną volelį, supjaustyti gabaliukais ir suformuoti riestainius. Išplakti baltymus su miltiniu cukrumi ir romu, aptepti riestainius ir dėti juos į skarda išteptą riebalais. Kepti dvidešimt minučių. Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą