2009 m. spalio 28 d., trečiadienis

Sezamų sausainiai




Šią rudenišką šaltą dieną, norisi nuotaikai praskaidrinti ko nors skanaus ir neįprasto, tad pabandysiu kepti sezamų sausainukus, kurie iš pirmo žvilgsnio primena sveikuolių maistą, bet tik paragavus pajunti tikrąjį gardų skonį. Man šie sausainukai labai skanūs tikiuosi, kad kažkam jie patiks ir pamėgins juos pasigaminti namuose. :)

Reikės:

  • Kviečių sėlenų - 200 g
  • Sezamų - 120 g
  • pieno - 1 l
  • razinų - 100 g
  • Minkšto sviesto - 125 g
  • Rudojo cukraus - 250 g
  • Kiaušinis - 1 vnt.
  • Žiupsnelis druskos - 0.5 arbat. šaukštel.
  • Kardamono - 1 arbat. šaukštel.
  • Rupių kvietinių miltų - 225 g
Paruošimo būdas:
  • 1. Kviečių sėlenas ir sezamus užplikyti karštu pienu, suberti razinas, išmaišyti ir palikti nakčiai, kad pabrinktų.
  • 2. Sviestą ištrinti su cukrumi, įmušti kiaušinį, pagardinti druska bei kardamonu ir išmaišyti. Suberti miltus, išbrinkusius sezamus su kviečių sėlenomis ir razinomis. Kepimo skardą ištepti riebalais.
  • 3. Šaukšteliu imti šiek tiek tešlos, dėti ant skardos ir suploti šakute, kad tešla įgautų sausainio formą.
  • 4. Kepti įkaitintoje orkaitėje 190 laips., 10 - 15 min, kol sausainiai gražiai parus. Iškepusius sausainius atvėsinti. LAikyti sandariai dėžutėje. Tikras sausainių skonis atsiskleis tik po poros savaičių. Nors man skanūs sausainiai ir atvėsinti. Skanaus :)

Patarimas:

Šviežiai maltus rupius miltus ir kviečių sėlenas laikyti sandariai uždarytame stikliniame inde šaldytuve. Sumalti tik tiek miltų, kiek sunaudosite per savaitę. Taip susitaupysite laiko, o miltai nepraras savo maistinių savybių.

Be to iš įvairių rūšių grudų galime iškepti gardžius ir sveikus sausainius, kurie puikiai tinka prie kavos, arbatos... Išbrinkinti grūdai suminkštėja, atsiskleidžia jų neįprastas skonis, primenančius riešutus. :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą