2009 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Obuolių pyragas su cinamonu





Vis norisi naujovių, ir šįkart norėjosi naujoviško, kokio nors naujo obuolių pyrago ir štai gimė idėja ir pasakysiu žinokit ji nuostabi, nes pyragas gavosi labai skanus. :)

Reikės:

  • Miltų - 250 g
  • Kepimo milteliai - 1 arbat. šaukštel.
  • Cukraus - 100 g
  • Imbiero malto - 0.5 arbat. šaukštel.
  • Sviesto - 125 g

Įdarui:

  • Obuolių - 800 g
  • Cukraus - 110 g
Glazūra:

  • Citrina - 1 vnt.
  • Cukraus pudra - 100 g


Paruošimas

  • 1. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, apibarstyti cukrumi ir imbieru. Šaltą sviestą supjaustyti kubeliais, suberti į miltus ir kapoti peiliu, kol gausis trupuniai. Kepimo formą patepti riebalais ir dėti masę į kepimo formą, bet mažiau nei pusę trupunių iš manės pasiliekame.
  • 2. Obuolius nusilupti, susipjaustyti griežinėliais, apibarstyti cukrumi ir gausiai apibarstyti cinamonu. Likusiais tešlos trupiniais apibarstyti ant obuolių. Kepti orkautėje 175 laips. 35 min.
  • 3. Iškepusį pyragą palikti atvėsti. Pasidarome glazūrą, citrinos sultis išspausti ir sumaišyti su cukraus pudra, apšlakstyti pyragą. Šį pyragą galima patiekti tiek su grietinėle, tiek su ledais. Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą