2011 m. kovo 11 d., penktadienis

Itališki biscotti



Pastaruoju metu tiek ėmiau domėtis kitų šalių virtuvėmis, tad nusprendžiau išmėginti ir pagaminti išgirtus itališkus biscotti sausainukus - džiūvėselius, kaip maniškiai praminė. :) Internete naršiau ir radau tinkamą receptą, nes nereikėjo eiti į parduotuvę kažko papildomo įsigyti, bet kaip bebūtų gaila, kažką receptuke pakeičiau, kaip kuriuos ingridientus, nes ne viską mėgstu iš vaisių džiovintų ar riešutų :)))

Reikės:

270 g cukraus
4 kiaušinių
žiupsnelis druskos
4 valg. škt. vanilės cukraus
2 arb. škt. kepimo miltelių
500 g miltų
100 g saulėgrąžų
100 g žemės riešutų
50 g kapotų migdolų


Paruošimas:

Kiaušinius gerai išplakti su cukrumi, druska ir vanilinu. Į šią gerai išplaktą masę suberti miltus sumaišytus su kepimo milteliais (būtina persijoti viską) ir berti į masę. Tuomet gerai išminkyti. Į tešlą berti mūsų pasirinktus priedus ir gerai išminkyti.
Padalinti tešlą į keturias dalis., iš vienos dalies iškočioti apie 30 cm ilgio ir apie 10 cm pločio batonėlius. Juos dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 150 laips. 30 - 35 min, geriausia kepti vidurinėje lentynoje. Iškepus atvėsinti apie 10 min. Tuomet pjaustyti apie 2 cm storio riekelėmis.
Riekeles dėti atgal į skardą ir dar kepti apie 10 - 15 min,150 laips.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą