2011 m. gruodžio 7 d., trečiadienis

Arabiškai kepta višta su medumi ir riešutais, bei lietuviškais priedais





Vakar nusipirkau viščiuką, tokį ganėtinai nemažą ir ilgai galvojau ką su juo daryti ir kaip gaminti, bet štai nusprendžiau pasiskolinti šiokių tokių idėjų iš arabų virtuvės, šiek tiek pridėti savos virtuvės ypatumą ir štai galutinis rezultatas puikus. :)

Reikės:

Višta
2 šaukštai medaus
1 1/2 šaukšto sviestoš
aukštas smulkintų migdolų riešutų
1/2 šaukštelio malto imbiero
riebalų kepti
česnako galvutės
pipirų
obouolių poros
bulvių
vištienos sultinio

Gaminimas:

Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su medumi. Šia mase ištrinkite vištą, pabarstykite smulkintu česnaku, pipiriukais, druska ir maltu imbieru. Į vištos vidų pridėkite pjaustytų obuolių ir kojas suriškite. Pasiruoškite sultinį ir pilkite jį į skardą dėkite vištą, aplink ją dėkite pjaustytas bulves. Ant pačio galo vištą pabarstykite riešutais. Kepti 190 laips. 1,5 - 2 h.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą