2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Minkšti pipirmeduoliai











Reikės:

200 g cukraus
1/2 stkl. vandens
500 g miltų
200 g grietinės
4 kiaušiniai
1 arbat. škt. kepimo miltelių
2 arbat. škt. pipirmeduolių prieskonių (1 arbt.škt.cinamono,5 gvazdikėliai,1 arbat.škt.kardamono,1 arbat.škt.muskato,1 arbat.škt.imbiero,1 arbat.škt.kalendros,6 pipirų grūdeliai,apelsino žievelės tarkuotos)

Gaminimas:

Pusę cukraus kiekie supilti į vandenį ir virkite, kol ištirps cukrus ir parusvės. Tada suberti likusią dalį cukraus ir toliau kaitinkite. Sudėkite prieskonius, miltus, giretinę, išplaktus kiaušinius, kepimo miltelius. Masę išplakti ir ir pilti parusvėjusį pakaitintą cukraus sirupą ir vėl gerai išplakite. Šią masę dėkite į sviestinį popierių ir geriausia iki švenčių laikyti šaldytuve dvi savaites.

Kai kepsite pipirmeduolius, kepti reikia 180 laips., 15-20 min.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą