2011 m. gruodžio 10 d., šeštadienis

Vegetariškas troškinys „Kušeri“







Reikės:

Stiklinė pupelių
2 stiklinės ryžių
300 g makaronų
2 dideli svogūnai
druskos
kmynų
maltų pipirų
aliejaus kepti.

Paruošimas:

Svogūnus susmulkinkite ir iki traškumo pakepinkite su aliejumi keptuvėje. Baigusios išgriebkite ir dėkite ant popierinės servetėlės. Likusį nuo kepimo aliejų pilkite į puodą, pilkite 2 stiklines vandens ir ryžius. Tada pridėkite pupeles ir įpilkite 4 stiklines vandens, pasūdykite, gardinkite pipirais ir dar pavirkite apie 15 minučių, kad pupelės ir ryžiai išvirtų. Nukoškite. Gardinkite kmynais. Atskirai išvirkite makaronus.

Padažui:

3 česnako skiltelės
4 dideli pomidorai
šaukštas acto
druskos.

Paruošimas:

Padažui pomidorus susmulkinkite virtuviniu kombainu. Pridėkite trintus česnakus, sūdykite. Pilkite actą - pagal skonį, tik nepadauginkite.

Dėkite paruoštą ryžių ir pupelių mišinį, ant jų berkite sluoksnį makaronų, ant viršaus užbarstykite skrudintais svogūnais ir užpilkite pomidorų padažą.

Patikėkite šis patiekalas ir jo sudedamosios dalys gal ir skamba keistai, bet skonis nuostabus. ;)

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą