2012 m. balandžio 7 d., šeštadienis

Chačiapuriai





Vis nenustygstu vietoje ir imuosi eksperimentų,vis kažką naujo bandau pagaminti ir būtent kitų šalių patiekalus. Tad šįkart pabandžiau pagaminti Chačiapurius, paklausite kas čia dabar tokio?:)) Ogi chačiapuriai labai skanūs kaukazietiški virtuvės paplotėliai. Ypač populiarūs Gruzijoje. Gaminami iš mielinės, sluoksniuotos ar paprastos tešlos su rūgusiu pieno produktais. Svarbu, kad būtų duona ir sūris (chačo). Tradiciškai šiems paplotėliams naudojami sūrūs sūriai: sulugunis, čanachas, kobi, brinza. Kartais į įdarą dedama bulvių. Chačiapuriai kepami ant viryklės arba orkaitėje. Įvairiose regionuose gaminami skirtingi : adžariški - atviri, laivelio formos, su sūrio įdaru ir įmuštu kiaušiniu, mes gaminame imeretiškus, mingreliški - tokie pat, bet atviri su įdaru viršuje. Sluoksniuotos tešlos trikampiai su sūrių įdaru gaminami Armėnijoje.

Tad šiam receptui reikės:

Tešlai:
2 stiklinių miltų (gali prireikti kiek daugiau)
2/3 stiklinės rūgpienio, jogurto arba kefyro
1/2 šaukštelio druskos

Įdarui:

150 g mocarelos
200 g fetos, brinzos arba riebios varškės
150 g fermentinio sūrio
1 kiaušinis

Gaminimas:


Tešlą galima užminkyti iš vakaro arba prieš gaminant., bet ji turi bent pusvalandį pastovėti, kad taptų elastingesnė. Taigi, tešlai skirtus ingridientus sumaišyti ir užminkyti. Įdarui visus sūrius susmulkinti, įmušti kiaušinį ir sumaišyti. Galima įberti smulkiai supjaustytų prieskoninų žolelių - krapų, petražolių, bazilikų. Įdaras turi būti sūrokas, tad druskos negailėkite.
Iš tešlos iškočiojame apvalius blynelius ir ant jų tepame paruoštą sūrį tolygiai. Tuomet dedame į skardą pateptą sviestu ir kepame orkaitėje 180laips 20min.

Skanaus ;)

P.s.šį receptuką radau knygoje "Žaidžiame virtuvėje"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą