2012 m. liepos 2 d., pirmadienis

Bulviniai blynai kepti orkaitėje





Reikės:

šaukšto aliejaus
3 nemažų bulvių
šlakelio citrinos sulčių
nedidelio svogūno
3-4 skiltelių česnako
druskos
pipirų
kiaušinio
šaukštelio kepimo miltelių
3 šaukštų miltų

Gaminimas:
Įjungiam orkaitę kaisti – 210 laipsnių. Kepimo skardą išklojam kepimo popierium ir ištepam aliejum. Šitaip darom todėl, kad naudojant vien kepimo popierių blynai neapskrus, o vien aliejų – rizikuojama, kad prilips.
Bulves nuskutam ir sutarkuojam: vieną smulkia tarka, likusias dvi – stambesne (burokine, buitiškiau kalbant). Nuspaudžiam skystį. Kuo daugiau jo išbėga, tuo blynai skanesni, tad pasistenkit nedaryt šito labai atmestinai. Apšlakstom citrinos sultim ir išmaišom.
Svogūną sukapojam smulkiais kubeliais ir beriam į bulves. Ten pat keliauja sutraiškytas/smulkiai supjaustytas česnakas, druska, pipirai ir kiaušinis. Gerai išmaišom.
Kepimo miltelius (jų dedam tam, kad išpurentų blynų vidų ir jie mažiau panašėtų į kugelį) sumaišom su miltais. Įmaišom į masę. Gaunam kažką tirštesnio nei paprastai kepant blynus. Kabinam šaukštą, dedam ant kepimo popieriaus, suplojam. Iš tokio kiekio turėtų išeit maždaug 11-12 padoraus dydžio blynų.
Kišam į orkaitę ir kepam 15-20 minučių. Tuomet ištraukiam, apverčiam ir grąžinam atgal dar 10-15 minučių.  Skanaus;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą