2012 m. lapkričio 18 d., sekmadienis

Cepelinai su varške

Reikės:

1 kg bulvių
3-4 virtos bulvės
300g varškės
1 kiaušinis
1 šaukštas grietinės
1/2 a. š. peletrūno, arba mėtų
druskos

Gaminimas:

Nulupkite ir smulkiai sutarkuokite bulves. Naudodami sūrmaišio audinį, sutarkuotas bulves nusunkite, nuspausdami kiek galima daugiau skysčio. Sunką palikite nusistovėti. Skystį atsargiai nupilkite, o dubens dugne nusistovėjusį krakmolą sudėkite į tarkuotų bulvių masę. Įdėkite sutrintas virtas bulves, pasūdykite ir gerai išminkykite.
Varškė ištrinkite, lašinukus paspirginkite, sudėkite sviestą, grietinę ,kiaušinį, peletrūną. Viską gerai išmaišykite.
Formuokite cepelinus. Pirmiausia, iš paruoštos bulvių pasės pasiruoškite apvalius kukulius, kad cepelinai gautųsi vienodo dydžio. Imkite kiekvieną kukulį (prieš tai rankas sudrėkinkite drungnu vandeniu), jį suspauskite (kaip blyną), pirštais padarykite nedidelę įdubą, į ją dėkite įdarą, iš visų šonų atsargiai užlenkite ir formuokite delnais pailgą formą. Dėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Virkite, retkarčiais pamaišant, apie 20 -25 minutes. Išimkite iš vandens ir nuvarvinus, dėkite į lėkštę. Cepelinai valgomi su sviesto ir grietinės padažu, galima su pakepintais su svogūnais.


Skanaus;)





 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą