2013 m. rugpjūčio 24 d., šeštadienis

Abrikosų tortas

Reikės biskvitui:

4 vnt kiaušinių
160 g cukraus
4 valg škt,karšto vandens
140 g miltų
100 g krakmolo
1 arbt škt kepimo miltelių

Gaminimas:

Kiaušinius gerai išplakame,tuomet beriame cukrų ir gerai plakame,kol nelieka cukraus grūdelių, tuomet pilame karštą vandenį ir nuolat plakame,beriame miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir galiausiai krakmolą. Skardą ištepame riebalais ir pilame tešlą,kepame 185 laips. 30 min


Reikės pertepimui:

400 ml riebios grietinėlės
300 ml abrikosų jogurto (riebesnio)
1 skardinė abrikosų koncervuotų
20 g želatinos
3 valg škt cukraus
kokosų drožlių
tarkuoto šokolado
mėgiamų vaisių

Gaminimas:

Išplakame gerai grietinėlę, tuomet į ją pilame išbrinkintą želatiną ir nuolat plakame, pilame jogurtą ir vėl plakame. Kai pertepimas paruoštas, susipjaustome biskvitą-pašlakstome šalta saldžia arbata,bei tepame pertepimą paruoštą ant jo beriame smulkintus vaisius ir dedame kitą biskvito padą ir taip kol pabaigsime tortą. Viršų puošiame vaisiais ir kokoso drožlėmis ir tarkuotu šokoladu.



Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą