2009 m. spalio 26 d., pirmadienis

Saldūs avižiniai traškučiai





Reikės:

  • Kiaušinių baltymai - 3 vnt.
  • Vanilinis cukrus - 12 g
  • Cukrus - 160 g
  • Citrinų sultys - 1 arbat. šaukštel.
  • Citrinų žievelės - 1 arbat. šaukštel.
  • Graikiniai riešutai - 100 g
  • Avižiniai dribsniai - 100 g
  • Sviestas - 10 g



Paruošimas

  • 1. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Kai baltymai bus standūs, suberkite į juos pusę cukraus, paplakite, kad cukrus tolygiai pasiskirstytų. Tada supilkite likusį cukrų, vanilinį cukrų ir plakite, kol ištirps cukraus kruopelės.
  • 2. Į baltymus supilkite citrinų sultis, tarkuotą citrinų žievelę ir palengva išmaišykite, bet neplakite.
  • 3. Avižinius dribsnius pakepinkite keptuvėje su trupučiu sviesto arba sumaišykite dribsnius su minkštu sviestu ir paskrudinkite juos 180 laipsnių karščio orkaitėje 5-10 minučių, kol paruduos. Atvėsinkite.
  • 4. Pasmulkinkite graikinius riešutus.
  • 5. Atvėsintus dribsnius ir riešutus įmaišykite į paruoštą baltymų masę ir šaukšteliu ant skardos formuokite mažus kūgelius.
  • 6. Skardą kiškite orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol traškučiai sukietės ir parus.




Štai taip viskas vyko ansčiau, o dabar savo morengiukus tobulinu ir šiuo metu jie atrodo va taip.:P


Vis dar vyksta morengų tobulinimas ir estetikos gerinimas, štai čia kelios nuotraukytės morengiukų su spanguolėmis. :)




O štai čia mano morengiukai buvo klijuojami braškių žėle, pirmiejo bandymai:).

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą