2009 m. spalio 27 d., antradienis

Trapūs sausainiukai su džemu



Šią nuostabią dieną nutariau kepti sausainukus :) Nuotaikėlė puiki, tad ir sausainukai žaismingi ir skanūs.

Reikės:

  • Miltų - 300 g
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Cukraus - 100 g
  • Druskos - 0.5 arbat. šaukštel.
  • Minkšto sviesto - 200 g
  • Kapotų saulėgrąžų - 100 g
  • Džemo - 100 g

Paruošimas

  • 1. Miltus suberti ant lentelės, sudėti sviesto gabaliukus ir kapoti su dideliu peiliu, kol sviestas susijungs su miltais. Tada įmušti kiaušinį, dėti vieną trynį, suberti druską, cukrų. Iš pradžių maišyti peiliu, paskui greitai suminkyti rankomis iki vientisos lygios masės. Tešlą atšaldyti. ( valandą laikyti šaldytuve.)
  • 2. Tešlą šiek tiek paminkyti, suformuoti volelį, supjaustyti gabaliukais. Iš kiekvieno tešlos gabaliuko daryti rutuliuką, suploti ir pirštu padaryti duobutę.
  • 3. Baltymą paplakti, aptepti sausainiukų pakraščius ir apibarstyti saulėgrąžomis. Sausainiukus dėti į skardą.
  • 4. Džemą pertrinti per sietelį ir šaukšteliu dėti į sausainių duobutes. Kepti 15 min,200 laips. Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą