2009 m. spalio 26 d., pirmadienis

Varškės ir obuolių apkepas



Reikės:

Obuolių 500 g
Miltinio cukraus 2 škt.
Sviesto 1 škt.
Saulėgrąžų 100 g
Kepimo miltelių 1/2 škt.m.
Miltų 1 škt.
Kiaušiniai 4 vnt, 3 baltymai
Cukraus 175 g
Citrinos sulčių 2 škt.
Minkštos varškės 500 g
Cinamono 1 škt.

Paruošimo būdas:

Obuolius nuplauti, nulupti ir supjaustyti. Obuolius suberti į skardą išteptą riebalais ir apibarstyti miltiniu cukrumi.
Saulėgrąžas sumaišyti su kepimo milteliais ir miltais. Keturis kiaušinius suplakti su 75 g cukraus ir citrinos sultimis. Sudėti varškę ir atsargiai sumaišyti su saulėgrąžomis ir miltų mišiniu.
Ant obuolių sluoksnio sukrėsti varškės masę. Apkepą kepti karštoje orkaitėje 200 laips. 30 min.
Tris baltymus išplakti ir pamažu berti šimtą gramų cukraus ir išplakti iki putų.
Po trisdešimt minučių ant apkepo sukrėsti plaktus baltymus ir pašauti į orkaitę dar penkiom min. Apibarstyti cinamonu ir patiekti. Labai skanu, skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą