2009 m. spalio 25 d., sekmadienis

Tvarkinga virtuvė

Tvarkinga virtuvė - kiekvienos šeimininkės svajonė, nes tai nelengvas ir nesibaigiantis darbas. Ruošiant maistą patogioje ir tvarkingoje virtuvėje galima sutaupyti nemažai laiko, dėl to labai svarbu visus daiktus dėti į tinkamas vietas, kad jų ieškojimas nesukeltų rūpesčių.

Šaldytuvo lentynos - turi būti pritaikytos tam tikrų produktų laikymui. Dažniausiai vartojamus produktus reikia laikyti geriausiai matomoje vietoje.

Prieskonius - patariama laikyti spintelėse sudėtus tam tikra tvarka ir visada dėti į tą pačią vietą. Pvz.: vienoje lentynėlėje galima laikyti prieskonius žalumynus, kitoje - prieskonius kepimui, trečioje - pipirus, paprikas ir kitus prieskonius.

Indus, puodus ir virtuvės įrankius reikia laikyti lengvai pasiekiamoje vietoje ir matomoje šalia viryklės.

Dažniausiai naudojamus prieskoniu reikia laikyti lentynėlėje arba spintelėje, kuri pakabinta prie viryklės, kad bet kuriuo metu būtų lengva juos pasiekti. Tokius produktus, kaip cukrus, druska ir miltai, siūloma laikyti ant apatinės spintelės lentynos. Taip pat labai praktiški yra maisto ir produktų saugojimui skirti indeliai ir dėžutės, kuriuos galima dėti ant atvirų lentynų.

Stalo indų įrankiai geriausiai laikyti šalia kriauklės ar indaplovės, kad išplautus indus lengviau būtų sudėti į vietas. Taip pat galima juos laikyti ir šalia valgymo stalo, kad greičiau jį padengtumėte.

Valymo priemones patariama laikyti po kriaukle. Labai patogu ant durelių vidinės pusės pakabinti dėžę, į kurią galima sudėti indų ploviklius, skudurėlius ar šepetėlius. Jie lengvai pasiekiami ir iš išorės nematomi.

2 komentarai: