2009 m. lapkričio 18 d., trečiadienis

Bulvių ir svogūnų pyragas








Taigi, įdedu receptuką, kurį gaminau pagal Lino Samėno virtuvės knygą. Receptas paprastas, nesudėtingas, gal tik kiek šiek tiek keistas. :) Kitą kartą gaminant į šį patiekalą dėčiau mėsytės tuomet tikrai būtų gardus, na bet idedu jį čia gal kas pabandysite ir iš šio recepto toliau improvizuosite. :)

Reikės:

Tešlos krepšelis:

Kvietiniai miltai 200g
Sviestas 100 g
Kiaušinių tryniai 1 vnt
Šaltas vanduo 2 škt

Įdaras:

Bulvės 450 g
Sviestas 25 g
Svogūnai 2 vnt
Rozmarinas 1 šaukštelis
Grietinė 30 % riebumo 200g
Čederio sūris 25g
Maltas muskatas žiupsnelis
Juodieji šviežiai malti pipirai
Rūpi jūros druska


Gaminimas:

Miltus ištrinkite su kambario temperatūros sviestu, įmaišykite kiaušinio trynį, vandenį ir viską gerai išminkykite.

Suformuokite tešlos rutulį, įvyniokite jį į maistinę plėvelę ir dėkite 30 min į šaldytuvą, kad tešla apstingtų.

Kepimo formą ištepti riebalais, tešlą iškočioti dėti į ją gražiai, tešlą pabadyti šakute, ant jos dėti foliją ir pilti žirnius ir kepti 200 laips. 10 min, po to nuimti žirnius su folija ir vėl kepti 10 min.

Bulves nusiskusti ir apvirti apie 15 min. Atvėsinti ir supjaustyti plonais griežinėliais.

Keptuvėje išlydyti sviestą, jame pakepinti smulkiai pjaustytus svogūnus ir rozmariną, kad apskrustų.

Į iškeptą tešlos krepšelį supilti svogūnus, iškloti bulvių griežinėliais.

Stambiai sutarkuoti čederio sūrį, sumaišyti jį su grietine, paskaninti druska, pipirais, muskatu ir paskirstyti ant bulvių.

Pašauti į orkaitę ir kepti apie 15 min, kol apskrus.

Šį pyragą galima valgyti su grietine, tiek su bet kokiu paruoštu padažu.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą