2009 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

Troškinta lydeka su krienų padažu







Oi, na ir atėjo laikai... Nepatikėsite, po daug metų nevalgymo žuvies, pradėjau pagaliau valgyti žuvį.. :))) Ir kas čia atsitiko, iš kur tokie pokyčiai...:)) Turbūt dėl to, kad žuvytė pagauta ir parvežta tėčio, dabar eksperimentuoju ir įvairiai ją pradedu gaminti, o kas svarbiausia pati ją valgau pasiskanaudama.:) Tad siūlau tikrai išmėginti šį receptuką, paprasta, greita, bet labai gardu.

Reikės:

Kepimui
  • Lydeka - 1 kg
  • Petražolės - 1 sauja
  • Svogūnas - 1 vnt.
  • Lauro lapas - 1 vnt.
  • Juodieji pipirai - 6 vnt.
  • Druskos truputį - 0.5 arbat. šaukštel.
Padažas
  • Sviesto - 40 g
  • Krienų tarkuotų - 2 valg. šaukšt.
  • Miltų - 1 valg. šaukšt.
  • Sultinio - 1 stikl.
  • Grietinės - 0.5 stikl.
  • Citrinos - 1 arbat. šaukštel.
  • Druskos - 0.5 arbat. šaukštel.
  • Cukraus - 1 arbat. šaukštel.
Gaminimas:
  • Išvalyta lydeka supjaustoma, pasūdoma, sudedama eile į puodą, užpilama prieskoninių daržovių ir prieskonių (jis turi apsemti trečdalį ir troškinama) apie pusvalandį. Vėliau sudedama į pusdubenį ir užpilama krienų Tinka su virtomis bulvėmis.


  • Iškeptą žuvį užpilame padažu, kurį pasigaminti reiks taip: sviestą dedame į keptuvę, dedame šaukštą miltų ir pakepiname, tada dedam du šaukštus krienų, pilame sultinį, grietinę, išspaudžiame citriną, dedam druskos, cukraus, išmaišome ir karštą pilame ant žuvies, pabarstome petražolėm.

SKANAUS ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą