2009 m. lapkričio 23 d., pirmadienis

Širdelės spurgytės



Reikės:

  • Kiaušiniai - 4 vnt.
  • Soda - 1 arbat. šaukštel.
  • Cukrus - 200 g
  • Grietinė 30% rieb. - 200 g
  • Kvietiniai miltai - 700 g
  • Kepimo milteliai - 2 arbat. šaukštel.
  • Cinamonas - 2 valg. šaukšt.
  • Druska - 0.5 arbat. šaukštel.
  • aliejaus kepimui - 1 l
  • Cukraus pudra - 3 valg. šaukšt.

Paruošimas

  • 1. Kiaušinius išplakti su cukrumi, kol neliks cukraus kruopelių.
  • 2. Sodą užpilti šlakeliu acto, kas suputotų ir nesijaustų sodos skonio.
  • 3. Į kiaušinio plakinį supilti grietinę, suberti miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, druską ir išminkyti tešlą.
  • 4. Ant miltais pabarstyto stalo kočioti 5 mm storio lakštą.
  • 5. Širdelės forma ar tai kita formele daryti formeles.
  • 6. Tešlos formas padarytas mesti į įkaitusį aliejų ir virti, kol apskrus - maždaug po dvi minutes kiekvienai pusei.
  • 7. Išgriebti spurgytes ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
  • 8. Ant spurgyčių berti cukraus pudrą per sietelį ir tiekti ant stalo. SKANAUS ;)
  • 9. Šis receptukas iš Lino knygos, spurgytės tikrai gaunasi labai gardžios, trapios, nėra nei sausos, nei kietos, tiesiog valgai ir tirpsta burnoje. :) Patarimas: Prieš dedant kepti spurgytes patikrinkite, ar aliejus ne per daug įkaitęs - įmeskite į jį tešlos gabalėlį ir stebėkite. Jei skrunda labai greitai, vadinasi, aliejus per karštas, būtina sumažinti kaitrą ir šiek tiek palaukti.

SKANAUS ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą