2009 m. gruodžio 7 d., pirmadienis

Apkeptos bulvės su "Žementaliu"




Reikės:

  • Virtų bulvių - 1 kg
  • Druskos - 1 arbat. šaukštel.
  • Pipirų - 1 arbat. šaukštel.
  • sviesto - 100 g
  • Žementėlio sūris - 150 g
  • Kapotų petražolių - 2 valg. šaukšt.


Paruošimas

  • 1. Gerai vandenyje nuplautas bulves 20 minučių virti garuose. Palikti atvėsti.
  • 2. Atvėsusias bulves supjaustyti plonais griežinėliais, pasūdyti, pagardinti pipirais ir atsargiai išmaišyti
  • 3. Dvejose keptuvėse ištirpinti sviestą. Bulves kepti 15 minučių kartais pavartant. Bulvių griežinėlius apibarstyti 100 g sūrio ir kepti iš abiejų pusių, kol gražiai pagels bulvių ir sūrio paplotėliai.
  • 4. Iškeptus paplotėlius apibarstyti likusiu sūriu. Kai s9ris ištirps,apibarstyti petražolėmis ir tiekti į stalą. Ruošti 20 min Kepti 15 min Skanaus ;)


1 komentaras:

  1. Patarimas: bulves gerai nušveisti su šepetėliu ir virti neluptas. Nepervirusios bulvės pjaustomos netrupės. Priedai: galima pasigaminti užpilą iš šaukštelio garstyčių, šaukštelio acto, žiupsnelio druskos, česnakų miltelių,pipirų ir cukraus. Į užpilą sudėti du supjaustytus pomidorus, bei 150 g lapinių salotų ir apšlakstyti geros kokybės aliejumi. Tikrai labai skanu:).

    AtsakytiPanaikinti