2009 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

Torčiukas skanumėlis





Kai norisi ko nors dieviškai saldaus ir skanaus, patariu būtinai išsikepkite šį skanėstą, tikrai nenusivilsite.:)

Reikės:

Tešla
  • Kiaušiniai - 4 vnt.
  • Cukraus - 1 stikl.
  • Miltų - 1 stikl.
  • Kepimo miltelių - 1 arbat. šaukštel.
Įdaras
  • Braškių - 400 g
  • Krakmolo - 1 valg. šaukšt.
  • Kiaušinių - 3 vnt.
  • Cukraus - 150 g
Glazūra
  • Kiaušinių - 2 vnt.
  • Cukraaus - 150 g
  • Pabarstukų - 100 g



Paruošimas

  • 1. Keturis kiaušinius atskiriame baltymus nuo trynio. Baltymus išplakame iki standžių putų,pilame cukrų ir gerai plakame, po to išplakame trynius ir pilame į baltymų masę. Kepimo miltelius sumaišome su miltais ir beriame į masę ir vėl gerai plakame. Pasiruošiame apvalią skardą, ištepame riebalais ir pilame tešlą. Kepame įkaitintoje orkaitėje 180 laips. 40 min.

  • 2. Braškes nusausiname ir dedame krakmolą, gerai išmaišome. Jas dedame ant iškepusio mūsų pyrago ir vėl pašauname į orkaitę dešimčiai minučių.
  • 3. Toliau atskiriame baltymus nuo trynių, baltymus išplakame iki standžių putų, po truputį beriame cukrų ir plakame, kol jis jis ištirps. Ant mūsų iškepusio pyrago pagrindo pilame plaktus baltymus su cukrumi, paskirstome tolygiai ir pašauname į orkaitę penkiolikai minučių.
  • 4. Kai jau mūsų torčiukas atvėsta, išsiplakame baltymus su cukrumi ir pagal savo fantaziją puošiame tortą. Galiausiai apibarstome pabarstukais. SKANAUS ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą