2009 m. lapkričio 6 d., penktadienis

Traški lydeka su česnakiniu padažu




Šiandien tėtis parvežė sužvejojęs lydeka, dėl to gimė idėja naujoviškai iškepti ją ir patiekti šeimai per vakarienę.:)

Reikės:

  • Lydeka - 500 g
  • Dribsnių - 100 g
  • Kiaušinis - 1 vnt.
  • miltu - 5 valg. šaukšt.
  • aliejaus - 2 valg. šaukšt.
  • citrinos sulčių - 2 vnt.
  • Druska - 1 arbat. šaukštel.
  • Pipirai - 1 arbat. šaukštel.
  • Žuvies prieskoniai - 1 arbat. šaukštel.


Padažui:

  • Naturalaus jogurto - 100 g
  • Majonezo - 100 g
  • cesnako - 1 vnt.
  • Žalumynų - 2 arbat. šaukštel.


Paruošimas

  • 1. Žuvų supjaustyti gabaliukais, pabarstyti druska, pipirais, žuvų prieskoniais, apipilti citrinos sultinis, aliejumi. Palikti pusvalandžiui pasimarinuot.
  • 2. Kiaušinį išplakti su šiek tiek vandens. Dribsnius susmulkinti. Žuvį ištraukti iš marinato, nusausinti, apvolioti miltuose, kiaušinio plakinyje ir dribsniuose.
  • 3. Skardą gerai sviestu, kepti įkaitintoje orkaitėje 200 laipsnių karščio, kol gražiau parus, maždaug pusvalandį.
  • 4. Padažą ruošiame, majonezą ir jogurtą supilame į vieną dubenėlį, česnaką smulkiai susmulkiname ir beriame į dubenėlį, dedame žalumynus, aš dėjau petražoles ir puikiai tiko skoniui pagerinti, viską išmaišome. Žuvį patiekiame su padažu ir virtomis bulvėmis. Skanaus ;)


Išties žuvies nemėgstu valgyti, bet nepatikėsite, kai dabar pasigaminau šią lydeką valgiau ir pati gyriau kaip skanu.:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą