2009 m. lapkričio 4 d., trečiadienis

Creme Brulee



Daug bendrauju su savo kolege iš laidos "Susitikime virtuvėje" Gintare, ir tiek įvairiausių apkalbam gaminamų patiekalų, kad mmm.:) Šį receptuką pasiskolinau iš jos, tikiuosi ji nesupyks, na neturėtų.;) Pažiūrėjus jos receptukus nusprendžiau pasigaminti Creme Brulee, nes tiek gaminau morengų, kad turėjau daug trynių, o kad juos panaudoti išsirinkau būtent šį desertą.:) Ačiū tau,Gintare, už nuostabų receptą ir pažiūrėk kaip man gavosi pagaminti šį desetą.:)

Reikės:

6 kiaušinių tryniai
500g., riebios grietinėlės
100g. smulkaus cukraus
cukraus pudros pabarstymui, jeigu darysite orkaitėje su griliumi "traškią, karamelizuotą plutelę" arba jeigu su liepsnosvaidžiu tada smulkaus cukraus ~125g.
vanilės ankštis arba vanilinas
Bananų 3 vnt.


Gaminimas:

Grietinėlę supilti į puodą. Vanilės ankštį perpjauti išilgai pusiau, peiliuku išimtas sėklas sudėti į grietinėlę.Ankštį supjaustyti gabaliukais, juos taip pat sumesti į grietinėlę.Ir virti.
Grietinėlę užvirinti ir iškart sumažinti ugnį, kaitinti ant nedidelės ugnies ~5 minutes.
Karščiui atspariame inde kiaušinių trynius išplakti su cukrumi iki kreminės konsistencijos.
Vėl užvirinti grietinėlę, ją supilti į kiaušinių ir cukraus plakinį, o ne atvirkščiai ir nuolat maišyti kol sutirštės.
Masę per sietelį nukošti į didelį ąsotį, mišinį išpilstyti į formeles, aš į formelės apačią dėjau pjaustytus bananus.
Formeles sudėti į gilią skardą. Įpilti karšto vandens, kad maždaug iki pusės apsemtų indelius.
Kepti orkaitėje (vidurinėje lentynoje) apie 30 minučių arba kol kremas iškeps arba kol jis bus kaip drebučiai, o ne skystis.
Išimti iš vandens, atvėsinti iki kambario temperatūros.
Prieš tiekiant kiekvieną formelę lygiu sluoksniu pabarstyti smulkiu cukrumi arba cukraus pudra, orkaitėje esančiu griliumi (įkaitinkite iki maximalaus karščio ir įkiškite į aukščiausią lentyną ir akylai stebėkite, kad nesudegtų, atvėsinkite).

Desertą patiekti atvėsusį, skanaus ;)

Tai va, kadangi neturėjau specialiai gražių indelių, kuriuos galėčiau pakišti ir orkaitėje, pasinaudojau tais, kokius turėjau ir štai kaip mano desertas gavosi. :)

1 komentaras:

  1. Žinoma, tikroji Cremm Brulee būti ne tokia, kadangi šį desertą gaminau pirmą kartą, nesigavo,o juolab ir cukraus plutelė turėtų būti ne tokia, nes neturime tam tinkamų priemonių. :) Bet išmėginau taip, patiko gaminti, skonis gavosi puikus, o su laiku ir deserto išvaizda tobulės. :)

    AtsakytiPanaikinti