2009 m. gruodžio 7 d., pirmadienis

Duonelė




Reikės:

  • Mielių - 50 g
  • Cukraus - 1 valg. šaukšt.
  • Vandens - 1 l
  • Miltų ruginių - 500 g
  • Druskos - 1 arbat. šaukštel.
  • Aliejaus - 4 valg. šaukšt.


Paruošimas

  • 1. Dubenėlyje maišyti cukrų su mielėmis, kol jos visiškai ištirps.
  • 2. Supilti į dubenį miltus, aliejų, 1/4 l vandens, ištirpusias mieles ir šiek tiek pasūdyti.
  • 3. Rankiniu plaktuvu maišyti tešlą pamažu ir labai atsargiai, o paskui vis greičiau, kol tešla taps vientisa, švelni ir nelips prie dubens sienelių.
  • 4. Dubenį su tešla pridengti ir nakčiai įdėti į šaldytuvą.
  • 5. Anksti ryte tešlą išimti iš šaldytuvo ir suformuoti mažas bandeles.Padėti ant sviestinio popieriaus, aptepti aliejumi, pabarstyti saulėgrąžomis ar šiaip norimais prieskoniais( sezamais,kmynais...) Po 20 minučių pašauti į orkaitę. Kepti 225 laips. 10-20 min. Skanaus;)



1 komentaras:

  1. Nuostabu, kai ankstyvą ryto namuose sklaidosi ir namiškius žadina šviežių bandelių kvapas. Galima į tešlą įpilti rupiai maltų miltų, džiovintų jūros kopūstų, džiovintų krapų ar maltos paprikos. Bendeles galima apibarstyti sezamų sėklomis, aguonomis ar kmynais. Bandelės, apteptos su pasūdytu vandeniu, gražiai blizga.:)

    AtsakytiPanaikinti