2009 m. gruodžio 18 d., penktadienis

Paršeliai










Kadangi artėja šventės namuose norisi gaminti pasakiškai gražius, bei nuostabius patiekalus, tad šį sykį gaminsiu paršiukus :)। Ši idėja žinoma gimė ne man, o kai pamačiau pas savo kolegę čia.:)


Tad mum reikės tešlai:

500g miltų,
Šilto pieno 200ml
30g cukraus
60g sviesto
1 šaukštelis druskos
1 kiaušinis
1 kubo mielių

Įdarui reikės:

1 pakelio krabų lazdelių
100 g tarkuoto Jums patinkančio sūrio
50g majonezo

Gaminimas:

Krabų lazdeles susipjaustome labai smulkiai, tuomet susitarkuojame sūrį per pačią smulkiausią tarką.:) Dedame majonezą ir viską gerai išmaišome, štai ir mūsų įdaras.:)

Dar reikės :

Plaktas kiaušinis
Kmynai ar saujelė juodųjų alyvuogių,
Truputėlį vandens

Gaminimas:

Ištirpinkite mielių į dalį pieno, įdedame cukraus šaukštelį. Pridėti persijotus miltus ir išmaišom. Tuomet sudedame visus kitus ingredientus skirtus tešlai. Minkome, kol miltai išsiminkys ir gausis gražus kamuoliukas, paliekame kilti,kol pakils iki dvigubo kiekio. Kildinti reikia maždaug apie valandą.

Kai tešla pakilo dvigubai kočiojame lakštą 3-4mm storio ir padarome 40 žiedų su 7cm skersmens (kūnams) ir 20 žiedų su 2,5 cm skersmens (nosims). Nosytėje šnerveles galima daryti su dantų krapštuku, išsukant nedidelį ratelį. :). Padarome tešlos juosteles 2cm (ausims)40vnt.
Į kepimo popieriumi išklodą formą dedame sktyruliukus, į centrą dedame įdarą, kito skrituliuko pusę (viršų) teptuku patepame vandeniu ir sujungiame skrituliuką su įdaru.Taip padarome su visais. Tada su teptuku tepame plaktą kiaušinį ant "blogosios" šnipuko ir ausyčių pusės ir klijuojame ant jau padarytų apskritimų. Ištepame plaktu kiaušiniu visą paršiuką, priklijuojame kmynu arba tešlos akis ir leidžiame jiems kilti apie valandą, galima apadengti.(ko aš pirmą kartą nepadariau :)).)

Kepkite 180 laipsnių apie 30min. kol gražiai apskrus iki auksinės spalvos Iškepusius galima tepti teptuku su vandeniu, tada jie tampa skaidrūs, leiskite atvėsti. Skanaus ;)

3 komentarai: