2010 m. birželio 27 d., sekmadienis

Blyneliai



Kodėl gimtadieniui įprasta gaminti karštąjį patiekalą mėsišką? :) Korbonadą ar kažką panašaus,kadangi viską ruošiausi gimtadieniui pati nusprendžiau sulaužyti taisykles ir karštąjam patiekalui patiekti lietinius blynelius su krevetėmis.:)

Reikės tešlai:

100 g kvietinių miltų

300 ml pieno

1 vnt kiaušinis

20 g sviesto

žiupsnelis druskos

Įdaras:

500 g nuluptų krevečių

5 šakelės petražolių

300 g fermentinio sūrio

Padažui:

20 g aliejaus

5 vnt maži svogūnėliai

300 ml 35% riebumo grietinėlės

50 ml vyno

Druskos pagal skonį

Pipirų pagal skonį


Gaminimas:


Iš miltų,kiaušinio,pieno ir lydyto sviesto sumaišykite tešlą ir pagardinkite druska.

Įkaitinkite keptuvę,patepkite ją sviestu ir iškepkite plonus blynus per visą keptuvę.

Krevetes nulupkite ir sumaišykite su petražolėmis.

Ant blynų dėkite krevetes,tarkuoto sūrio ir susukite į vamzdelį.Juos sudėkite ant skardos ir kepkite 180 laips. įkaitintoje orkaitėje,kol blyneliai parus ir sūris išsileis.

Nedideliame puode arba keptuvėje,aliejuje apkepinkite kubeliais supjaustytus svogūnėlius,supilkite vyną ir patroškinkite,vėliau supilkite grietinėlę,sumažinkite kaitrą ir virkite,kol padažas pradės tirštėti.Pagardinkite druska ir pipirais.

Blynelius dedame į lėkštę ir papuošiame čiobrelio šakele,valgome su salotosmis.

Skanaus;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą