2010 m. birželio 27 d., sekmadienis

Vištiena


Reikės:

Vištienos filė (vidinė) - 420 g

Šviežia raudona aitrioji paprika (arba malta paprika 1-2 šaukštelio) - 2 vnt.

Česnakai - 3 skilt.

Citrinų sultys - 45 ml

Malta kalendra - 1 arbat. šaukštel.

Kvietiniai miltai - 50 g

Kiaušiniai - 2 vnt.

Malti džiūvėsėliai - 70 g

Aliejus kepimui - 0.5 l

Druska - žiups.

Gaminimas:

Iš vištienos filė išpjaustykite sausgysles. Vištienos gabaliukus perpjaukite per pusę.

Česnakus nulupkite ir sutarkuokite. Sumalkite aitriąsias paprikas kartu su sėklomis.

Išspauskite citrinų sultis ir sumaišykite jas su česnakais, aitriąja paprika, maltomis kalendromis ir druska.

Šiuo marinatu užpilkite vištienos gabaliukus ir laikykite šaldytuve apie 30-45 minutes.

Kai mėsa išsimarinuos, giliame puode įkaitinkite aliejų iki 160-180 laipsnių temperatūros.

Vištienos gabalėlius apvoliokite miltuose, pamirkykite kiaušinio plakinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose.

Apvoliotus vištienos gabalėlius meskite į karštą aliejų ir gruzdinkite 5-8 minutes, kol gražiai apskrus.

Išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.

Patiekite su mėgstamu padažu.

Skanaus;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą