2010 m. liepos 29 d., ketvirtadienis

Duona







Kiek kartų svajojau išsikepti naminės duonytės,bet vis pabijodavau ją kepti. Bet po kiek laiko baimių visgi ryžausi šiam žingsniui. Tad šį kartą kepu duoną su česnakiniu sviestu ir žalumynais.

Reikės:

2 kiaušiniai
4 v.š. grietinės
7 gr. sausų mielių
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
2 v.š. aliejaus
350-400 gr. miltų

Įdarui:

70 gr. sviesto
3-4 skiltelės česnako
2 a.š. smulkintų šviežių krapų

Aptepimui:

1 kiaušinis
1 v.š. vandens

Gaminimas:

Dubenyje sumaišome 50 ml. kambario temperatūros vandens, druską, cukrų, mieles ir 1 v.š. miltų. Pastatome šiltai 15 min., kad mielės pradėtų putoti. Tuomet dedame grietinę, kiaušinius, aliejų ir po truputį beriame miltus. Minkome tešlą, kol ji taps lygi, minkšta, elastinga ir nelips prie rankų. Kildinme šiltai, kol padvigubės (40-60 min.). Kol kyla tešla, ruošiame įdarą. Minkštą sviestą sumaišome su smulkintais česnakais ir krapais. Galima įberti žiupsnelį druskos. Pakilusią tešlą dar kartą perminkome, iškočiojame apie 1 cm. storio stačiakampį (ilgesnės kraštinės ilgis turi buti turimos kepimo formos ilgio). Ant tešlos tepame česnakinį sviestą. Prie kraštų netepkite, nes kepant sviestas pradės bėgti. Suvyniojame duoną į volelį, kraštus ir siūlę užspaudžiame. Dedame į kepimo popieriumi išklotą pailgą formą ir kildiname, kol padvigubės. Aptepame kiaušinio ir vandens plakiniu ir kepame 180 C orkaitėje apie 30-35 min. (kol viršus gražiai paruduos). Skanaus:)

P.S. Labai gardi duona,šeimai visai patiko,kepsiu dabar ją daug dažniau ir be jokių baimių.:)

Ačiū už receptuką A.J.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą