2010 m. liepos 20 d., antradienis

Tiramisu






Kadangi mano svajonių šalis yra Italija,mėgstu kartais ir paeksperimentuoti bei pamėginti pagaminti ką nors kas arčiau priartina prie Italijos... :)
Šį sykį pabandysiu pagaminti populiarųjį desertą Tiramisu.

Reikės:

350 ml stiprios kavos(geriausia,jog tai būtų netirpi kava)
4 kiaušiniai
5 valg.šaukt. cukraus
500 g maskarponės sūrio
50 ml tamsiojo romo
350 g biskvitinių sausainių (specialūs pailgi, viena pusė cukruota,dar vadinami"damų piršteliais"
2 valg. škt. tamsios nesaldžios kakavos

Gaminimas:


1. Paruošiame didelį puodą stiprios kavos. Geriausiai tiktų ekspreso, bet ne visi turime specialių aparatų jai pagaminti,taigi užplikome tiesiog stiprios kavos iš maltų pupelių. Kai kava pritraukia, nukošiame,kad neliktų tirščių. Kol truputį atauš ruošiame kremą.
2. Kaišinių trynius atskiriame nuo baltymų. Į dubenį pilame trynius,beriame cukrų ir elektriniu plaktuvu plakame bent 5 minutes, kol cukrus beveik ištirps, o masė pabals ir išsipūs.
3. Į trynių ir cukraus masę įmaišome maskarponę ir porą minučių viską plakame, kad tryniai tolygiai susimaišytu su sūriu.
4. Atskirtus kiaušinių baltymus švariame inde nuplautomis ir nusausintomis plaktuvo šluotelėmis išplakame iki standžių putų.
5. Atsargiai vieną šaukštą po kito baltymus įmaišome į maskarponės ir trynių kremą. Nuo baltymų jis pasidarys tamsesnis,lengvesnis,jo padaugės. Svarbiausia - viską daryti lėtai ir iš baltymų intensyviai maišant neišvaryti priplakto oro.
6. Kai kremas paruoštas,belieka mirkyti sausainius ir sluoksniuoti tiramisu.
7. Kavą pilame į platų dubenį, indelį ar lėkštę,kad ten mirkomas sausainis tilptų visu ūgiu. :) Taigi į kavą pilame romą ir pradedame mirkyti sausainius. Geriausia mirkyti po vieną sausainį ir įmerkus į kavą palaikyti keletą sekundžių,kad truputį įsigertų kavos,bet nepersistenkite ir per daug nepermirkykite. Pamirkytus sausainius guldome vieną šalia kito eilėmis,kol užpildome visą indo dugną.
8. Kai indo dugną išklojame sausainių sluoksniu,ant jo užtepame maždaug puse maskarponės kremo. Tada viršų pabarstome kakava ir vėl dedame antrą eilę mirkytus sausainius, po to vėl tepame kremo sluoksnį ir vėl barstome kakava.
9. Indą su tiramisu bent 6 valandoms dedame į šaldytuvą arba porai valandų į šaldymo kamerą. Geriausia jį gaminti iš ryto,o vakare - valgyti. SKANAUS ;)

Šis receptas yra iš "Beatos virtuvės" knygos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą