2010 m. lapkričio 23 d., antradienis

Rageliai su sutirštintu pienu





Reikės:

7 g sausų mielių
0,5 puodelis šilto vandens
140 gr. šalto sviesto
2,5 puodelio miltų
100 gr. cukraus (jei norite nesaldžių, berkite mažiau)
0,5 a. š. druskos
0,5 puodelio sutirštinto nesaldinto pieno
1 kiaušinis


Mieles sumaišome su vandeniu ir palaikome 5 – 10 minučių, kol pradės putoti. Ištirpiname 30 gr. sviesto, atvėsiname ir įmaišome į mieles. Tai pat į mieles įmaišome 0,5 puodelio miltų, cukrų, druską, sutirštintą pieną ir 1 kiaušinį. Išmaišome iki vientisos masės. Į kitą dubenį suberiame likusius 2 puodelius miltų ir sudedame gabaliukais supjaustyto 110 gr. šalto sviesto. Sviestą su miltais maigome pirštais, kol gausime sviesto/miltų trupinius. Supilame mieles ir gerai išmaišome, bet neminkome! Uždengiame dubenį ir laikome šaldytuve 8 valandas (geriausia per naktį). Išimtą tešlą lengvai paminkome, jei ji vis dar limpa, įberiame šiek tiek miltų, kad galima būtų kočioti, bet nepadauginkite. Padaliname į 3 dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame į 0,5 cm storio apskritimą. Kiekvieną apskritimą supjaustome į 8 dalis (jei norite didesnių - į 6 dalis) ir susukame į ragelius. Ragelius dedame į kepimo skardą šiltai kildiname, kol pakils dvigubai. Aptepame juos kiaušinio ir pieno plakiniu. Kepame iki 165º C įkaitintoje orkaitėje 20 – 25 minutes, kol lengvai parus. Receptas iš A.J.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą