2011 m. kovo 1 d., antradienis

Apelsinų žievelės šokolade




Be galo gardus desertas tinkantis prie arbatos, kavos, vyno... :)

Reikia:

2 apelsinų žievelės
110 g cukraus
100 g šokolado
žiupsnelis cinamono
žiupsnelis gvazdikėlių

Gaminimas:

Apelsinus gerai nuplauti tekančiu vandeniu, galite keletą kartų nuplikyti verdančiu vandeniu. Supjaustykite ketvirčiais ir nulupkite žieveles. Dėkite žieveles į puodą, supilkite cukrų,užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir virkite apie pusę valandos - kol žievelės suminkštės. Išvirtas žieveles atvėsinkite ir supjaustykite smulkesnėmis juostelėmis. Karšto vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą, suberkite prieskonius ir išmaišykite. Žievelių juosteles pasmeikite šakute ir iki pusės sr visas sumerkite į šokoladą. Atsargiai dėkite ant kepimo popieriaus, nejudinkite kol sustings.

Tikras gardumėlis, skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą