2011 m. kovo 1 d., antradienis

Javainių batonėliai



Gana kimšti įvairiausius šokoladus, geriau skirkime šiek tiek laiko virtuvėje ir pasigaminkime patys savų javainių. Nėra nieko sveikiau už sveikuoliškus batonėlius. :)

Reikės:
3 stiklinės dribsnių (ėmiau penkių grūdų dribsnius)
1 stiklinė džiovintų vaisių (vyšnių, figų, bananų, razinų ar kt.)
saulėgrąžų
sezamo sėklų
80 gr. sviesto
2 v.š. rudojo cukraus (bet tinka ir paprastas mūsų kasdieninis cukrus)
4 v.š. medaus

Gaminimas:


Dribsnius pakepinkite sausoje keptuvėje 7-10 min. and vidutinės ugnies. Tuomet supilkite į maišelį ir per maišelį pakočiokite juos kočėlu, kad šiek tiek susmulkinti. Atskirai pekepinkite sezamo sėklas ir saulėgrąžas. Suberkite į dribsnius. Džiovintus vaisius sumalkite mėsmale arba smulkiai supjaustykite. Vaisius taip pat sumaišykite su dribsniais.

Puode ant vidutinės ugnies pakaitinkite sviestą, medų ir cukrų, kol gausite vienalytę masę. Dar kelias minutes pavirkite. Užpilkite medaus sirupą ant dribsnių, viską gerai išmaišykite. Kepimui skirtą formą ištepkite aliejumi, sudėkite dribsnių masę, ją tolygiai paskirstykite ir sudrėkintomis rankomis gerai paspauskite visą paviršių. Palaikykite šaldytuve apie 2 h., kol masė sustings ir pjaustykite norimo dydžio gabalėlais.
Šis receptukas paimtas iš AJ.

Skanaus!;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą