2011 m. kovo 1 d., antradienis

Bandelės




Ech, prisipažinsiu mėgstu labai saldumynus ir pastaruoju metu niekaip negaliu gyventi be jų. O kad būtų sveikiau, viską ėmiau gaminti namuose, kad nereiktų pirkti iš parduotuvės įvairias bandeles, kuriose pakankamai e ir įvairių kitokių priedų, kurie kenkia mūsų organizmui.

Reikės:


1,5 a. š. sausų mielių
125 ml pieno
35 gr. sviesto
60 gr. cukraus
1 kiaušinis
380 gr. miltų
0,5 a. š. druskos

1 kiaušinis ir 1 v.š. pieno bandelėms aptepti
Juodųjų serbentų

Gaminimas:


Mieles suberiame į pusę pieno (kambario temperatūros). Palaikome 5-10 min., kol ištirps. Į likusį pieną dedame sviestą, beriame cukrų ir pašildome ant viryklės ant nedidelės ugnies, kol ištirps sviestas ir cukrus. Atvėsiname iki kambario temperatūros, įmaišome išplaktą kiaušinį, supilame piene ištirpusias mieles, viską gerai išmaišome.

Miltus dubenyje sumaišome su druska, padarome viduryje duobutę ir supilame pieno mišinį. Maišome viską, kol gausime lipnią, elastingą tešlą. Tuomet stalą pabarstome miltais, išpilame ant jų tešlą, ir pridėdami po šaukštą miltų minkome, kol tešla taps minkšta, vientisa, nelimpanti prie rankų, bet ne per kieta (nepadauginkite miltų, nes bandelės bus per kietos). Pastatome šiltai apie 1 h, kol pakils dvigubai. Pakilusią tešla dar paminkome apie 5 min. Suformuojame bandeles. Dedame į skardą ant kepimo popieriaus ir palaikome, kol pakils dvigubai (apie 30 min.). Aš kildinau orkaitėje įjungus 50 C temperatūra apie 10-15 min. Tuomet bandeles aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu, į bandelės vidurį dedame serbentų uogas ir kepam iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (kol gražiai paruduos viršus). Iškepusias ir truputį atvėsusias pabarstome cukraus pudra.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą