2011 m. liepos 2 d., šeštadienis

Arbatinis pyragas



Atėjo svečių ir neturi kuo pavaišinti prie arbatos, o parduotuvė jau nebedirba?? Ką daryti tokiu atveju?? Ogi štai receptukas, paprastas, greitas, daug neužimantis laiko gaminant. Ir Jūsų visos bėdos išspręstos. ;)

Reikės:

1 stkl atvėsusios arbatos užpilo (geriausia juoda arbata);
1 stkl uogienės (geriau, kad nebūtų labai tiršta ar panaši į džemą; man pačiai kol kas labiausiai tinkama pasirodė aviečių uogienė);
1 stkl cukraus (geriau pusę, jei uogienė labai saldi);
3 (gali būt tik 1-2) kiaušiniai;
1 (2) škt cinamono;
4 stkl miltų;
2 škt sodos, užgesintos uogiene.

Gaminimas:

Išsukti kiaušinius su cukrumi. Supilti arbatos užpilą ir išmaišyti. Suversti uogienę ir įdėti cinamoną. Išmaišyti. Įdėti užgesintą sodą ir pamaišyti. Galiausiai supilti miltus ir išmaišyti.

Tokią masę tiesiog supilti į kokią nors formą ir pašauti į orkaitę įkaitintą iki 150-180 laipsnių karščio.
Kepti apie 1 valandą.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą