2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Egiptietiška „Taemija“







Kadangi jau vakar buvo tokia diena, kai viskas sukosi apie Egiptą tai ir karštąjį patiekalą bandžiau pagaminti būtent tokį. ;) Kadangi nepaslaptis, kad egiptiečiai savo valgymo racione naudoja pupeles, kurios yra labai vertingos organizmui, kodėlgi ir mum nepabandžius. :)

Šiam patiekalui reikės:

300 g pupelių
svogūno
2 česnako skiltelių
petražolių
kiaušinis
maltų juodųjų pipurų
maltų raudonųjų pipirų
druskos
pusę šaukštelio maltos kalendros
aliejaus

Gaminimas:

Iš vakaro geriausia užsimerkti pupeles, kad ryte atsikėlus būtų galima jas greitai išsivirti.
Svogūną ir česnaką susmulkiname ir pakepiname keptuvėje kartu su petražolėmis.
Visus produktus dėti į grūstuvę: virtas pupeles, pakepintus svogūnus, česnakus ir petražoles ir viską gerai sugrūsti.
Masę krėsti į dubenį, įmušti kiaušinį, berti druskos, juodųjų, bei raudonųjų pipirų, kalendrą ir gerai išmaišyti.
Šiaip šį patiekalą reiktų formuoti į graikinio dydžio kamuoliuką ir virti aliejuje, bet aš dariau mažus blynelius ir kepiau keptuvėje, bet skonis dėl to tikrai nenukentėjo. :)
O šį mūsų nuostabų patiekalą geriausia patiekti su mūsų prieš tai kepta pitos duona, bei pomidorų ir natūralaus jogurto salotomis pagardintomis žalumynais.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą