2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Egiptietiškas sluoksniuotas pyragas „Fitir“






Po smagių duonyčių kepimo antrasis patiekalas sekė deserto kepimas. Kadangi nepaslaptis, jog be galo mėgstu desertus, turbūt jau tai ir matytis pradėjo, tad ryžausi išmėginti ir iškepti egiptietišką "Fitir".

Reikės:

500 g sluoksniuotos bemielės tešlos
100 g sviesto
300 g datulių
šaukštas sezamo

Plakiniui reikės:

50 ml pieno
Kiaušinio trynys
žiupsnelis druskos


Gaminimas:


Tešlą atšildyti ir iškočioti kuo ploniau. (Nes kaip žinome Egipte paplotėlius kepa iš filo tešlos, o ji gerokai plonesnė už mums įprastą sluoksniuotą tešlą.)
Tešlą pjaustyti pagal jūsų turimą kepimo formą. Kepimo formą patepti sviestu ir tiesti sluoksniuotos tešlos lakštą, ją patepti sviestu ir ant viršaus barstyti smulkiai pjaustytas datules. Taip kartokite kelis kartus, tik viršutinį tešlos sluoksnį palikite be nieko.
Suplakite kiaušinio trinį su likusiu sviestu, pienu ir druska. Šį plakinį pilkite ant viršutinio papločio, po to pabarstykite sezamais ir šaukite į orkaitę įkaitintą.
Kepkite 190 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių.


Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą