2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Paryžietiškas obuolių pyragas




Dar vienas užlaikytas receptukas, tai obuolių pyragas...:) Ką apie jį galėčiau pasakyti, nei per saldus, toks šlapokas, žinoma dar priklausomai nuo obuolių, kokius dėsite. ;)


Reikės:


1,5 stiklinės miltų
0,5 stiklinės cukraus
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Žiupsnelis druskos
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
3 kiaušiniai
3 valgomi šaukštai aliejaus
0,5 stiklinės pieno
800 g obuolių

Ant viršaus užpilui reikės:


2-3 valgomi šaukštai cukraus
1 kiaušinis
50 g sviesto

Gaminimas:

Nusilupkite obuolius ir sutarkuokite tarka, bet ne burokine dalimi,o ta kuri plonyčiais griežinėliais tarkuoja.
Toliau į dubenį muškite kiaušinius ir pradėkite plakti, toliau beriame cukrų ir vėl plakame ir taip kol visus ingridientus sudedame įnirtingai plakame.
Kai masė paruošta į ją krečiame tarkuotus obuolius ir atsargiai išmaišome.
Įkaitiname orkaitę 200 laipsnių karščio ir šauname savo pyragą, kepame 40 min.
Kol pyragas kepa pasiruoškite plakinį jo viršui. Tad iš cukraus ir tirpinto sviesto paruošiame užpilą. Kai pyragas iškepa apipilam jį užpilu ir pašauname dar į orkaitę kepti dešimčiai minučių.



Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą