2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Graikiškas citrininis meduolis




O dabar keliaukite į Graikijos pusę ir pasidomėkime jų virtuvės opusais. Mėginkite išsikepti graikišką citrininį meduolį.


Reikės:


40 g margarino
4 valgomi šaukštai medaus
1 citrinos sutarkuota žievelė ir sultys
150 ml pieno
150 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
0.5 šaukštelio sutarkuoto muskato riešuto
50 g manų kruopų
2 kiaušinio baltymai
2 šaukšteliai sezamo sėklų.

Gaminimas:

Ištirpinti margariną su 3 šaukštais medaus . Pasilikite 1 šaukštą citrinos sulčių, o kitas įmaišyti į medų kartu su citrinos žievelėmis ir pienu. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir muskato riešutą. Įmaišyti manų kruopas. Sudėti iki standžių putų išplaktus kiaušinio baltymus ir sudėti kartu su medaus mišiniu į miltus. Gerai išmaišyti. Supilti tešlą į kepimo indą ir apibarstyti sezamo sėklomis.
Kepti 200C 25-30 min, kol gražiai pagels. Sumaišyti likusį medų su citrinos sultimis ir apšlakstyti dar šiltą pyragą.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą