2011 m. lapkričio 28 d., pirmadienis

Pitos duona







Kadangi vakar visa diena buvo niūri, už lango smarkus vėjas, lietus... Pas mane namuose jautėsi šiluma ir Egiptas perkeltine prasme. ;) Vakar užplūdusi buvo tokia nuotaika, kad nuo ankstaus ryto bėgau į virtuvę gaminti taip mėgstamos šalies patiekalus. :) Tad visų pirma pradėjau gaminti pitos duoneles, kurios man buvo reikalingos patiekiant vakarienę.


Pitos duonai reikės:


2,5 stiklinių rupių miltų
1 stiklinės šilto vandens
10 g šviežių mielių
1 a.š. druskos
1 a.š. aliejaus

Kadangi kepiau duoneles ne pirmą kartą ir tą gaminimo smagumą buvau patyrusi, šį kartą produktų dėjau dvigubai daugiau, kad duonyčių išeitų daugiau. :)

Gaminimas:


Visų pirma mieles reikia ištirpinti šiltame vandenyje, aš paprasčiausiai mieles suberiu į šiltą vandenį, gerai išmaišau ir palieku pastovėti penkiolikai minučių, tuomet vėl jas gerai pamaišau ir į jas beriu druską, miltus ir pilu aliejų. Visą masę gerai išminkau, padarau kamuoliuką, jį patepu aliejumi ir palieku uždengtame puode su rankšluosčiu kildinti dviem valandom, šiltai.
Po poros valandų imu po truputį tešlos ir ant lentelės kočioju ir formuoju norimo dydžio duoneles.
Skardą pabarstau miltais, orkaitę įkaitinu 225 laipsnių karščio. Į skardą dedu duoneles ir šaunu į orkaitę, kepame keturias - penkias minutes.
P.s. kai pašaunate duoneles į orkaitę įdėmiai stebėkite kaip jos šauniai pučiasi ir iš blyno tampa pūsta duonele.



Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą