2011 m. lapkričio 27 d., sekmadienis

Turkiškas apelsinų pyragas




Kad ir po ilgo laiko nebuvimo čia,šiandien ramiai prisėdau prie savojo kompiuterio, atsidariusi vieną failiuką,radau daug foto su kulinariniais savo gaminimais, tad sėduosi, raitojuosi rankoves ir dedu toliau receptukus, nors ir pavėluotai - nuo jų gamybos. ;)

Kągi prisiminkime Turkiją. ;) Kaip tik radau foto su pyragu, smaguriams tai tikrai turėtų patikti ir ne tik jiem, šis pyragas labai ypatingas, tad pabandykite pasigaminti, tikrai nenusivilsite. ;)

Reikės:

3 kiaušinių
7 valgomų šaukštų miltų
7 valgomų šaukštų cukraus
1 tarkuotos apelsinų žievės
1 apielsino išspaustų sulčių
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Gaminimas:


Kiaušinius gerai išplakame, beriame į juos cukrų ir vėl gerai išplakame, tuomet pilame apelsinų sultis, bei beriame tarkuoto apelsino žievelę, viską išmaišome. Miltuose nugesiname kepimo miltelius ir beriame į masę, tuomet išplakame. Pasiruošiame skardą, išsitepame riebalais, pilame masę, įkaitiname orkaitę ir šauname kepti 170 C apie 30 minučių. Iškeptą pyragą ištraukiame iš orkaitės ir paliekame atvėsti, bet neišimame iš formos, o tuo tarpu pasiruošiame pyragui sirupą.

Sirupui reikės:

1 tarkuoto apelsino žievelės
2 išspaustų apelsinų sulčių
4-5 valgomų šaukštų cukraus

Gaminimas:
Šiuos visus ingridientus sudedame į puodą ir gerai išplakame, tuomet šį sirupą pilame ant pyrago ir pašauname dar kartą į orkaitę kepti 15 minučių.


Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą