2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis

Egiptietiškai keptos žuvys




Tik prasidėjus naujai savaitei, pirmąją savaitės dieną ir vėl tokią niūrią kaip visad norisi nuskrieti kur šilta, kur saulė lepina, kur švelnus vėjelis kedena plaukus...:) Sakysite, nejuokauk, nebesvajok tiek daug.. Kagi galiu pasakyti svajoti būtina, nes svajonės tikrai pildosi, o šiandien gaminame vakar tėčio pagautą žuvį, bet ne lietuviškai, o egiptietiškai. ;)

Reikės:

1 kg žuvų
100 g migdolų
50 g razinų
500 g pomidorų
maltų pipirų
druskos
aliejaus.

Gaminimas:


Žuvis išdarinėkite, išplaukite ir perpjaukite išilgai. Įtrinkite druska, pipirais apšlakstykite citrinos sultimis ir geriausia palikite nakčiai pasimarinuoti.
Ryte apkepinkite aliejumi pateptoje keptuvėje. Paskui užpilkite stikline aliejaus ir dėkite kepti į šiltą orkaitę. Kartkartėmis apšlakstykite aliejumi viršų.
Su trupučiu aliejaus keptuvėje pakepinkite skaldytus riešutus ir razinas, išgriebkite ir į keptuvę dėkite pomidorus, pabarstykite druska, pipirais ir troškinkite, kol jie ištiš. Tada pertrinkite per sietelį ir dar pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol padažas sutirštės. Baigusios padažu apliekite paruoštas žuvis, prieš tai jas pabarsčiusios pakepintais riešutais ir razinomis.

P.s. patikėkite žuvis gavosi nuostabaus skonio ir labai soti, ir šalia jos daugiau nieko nereikia patiekti, šis receptukas tikrai nepakartojamas. :)

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą