2011 m. gruodžio 2 d., penktadienis

Gruziški sausainiai su vanilės įdaru





Kažkurią dieną žiūrėjau laidą kulinarinę ir ten Bilas svečiavosi Gruzijoje, labai sudomino gruzinės gaminti sausainiai. Pirmas vaizdas buvo hmm, turbūt nieko gero, bet laidai pasibaigus greitai prisiminiau v1kas man gavosi. :) Skonis patikėkite pasakiškas, tikrai verta pabandyti pasigaminti. ;)

Sausainiams reikės:


1 stk vandens
4 kiaušiniai
1 stk miltų
50 g margarino
1 arb. škt. kepimo miltelių

Gaminimas:


Imamr dubenį ir į jį dedame visus ingridientus išvardintus ir viską maišyti šaukštu. Kai jau nebelieka miltų gumulėlių dubenį dedame ant orkaitės - silpnos ugnies ir tuomet įdedame margariną ir toliau maišome. Tešlą kaitiname ant ugnies kol ji pasidarys nebeskysta.
Toliau imame skardą išklojame kepimo popieriumi ir iš tešlos dviejų šaukštų pagalba formuojame blynus, juos kepame 180 laipsnių karščio orkaitėje 40 minučių.

Vanilės įdarui reikės:


4 valg. škt. miltų
1 stk miltų
0,5 l pieno
50 g margarino
vanilės pakelio


Gaminimas:


Miltus sumaišyti su cukrumi, įpilti pieno ir dėti ant silpnos ugnies nuolat maišant, verdame kol nelieka gumulėlių, tuomet dedame margariną ir vanilės cukrų ir vėl kaitiname maišydami. Šią masę lygiai taip pat kaitiname kol ji taps neskysta.


Kai sausainiai iškepę ir atvėsę, imame juos ir perpjauname perpus ir į jų vidų dedame vanilės įdarą ir taip į kiekvieną.


Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą