2011 m. gruodžio 10 d., šeštadienis

Naminė duona





Reikės:

400g kvietinių miltų (I rūšies)
400g aukščiausios rūšies kvietinių miltų
200g ruginių miltų
100g avižinių dribsnių (visad naudoju juos su vaisiais)
100g sėlenų
100g saulėgrąžų
100g linų sėmenų
160g cukraus
2 arb. škt. druskos
0,5l raugo
1l drugno vandens
sauja kmynų


Gaminimas:

Saulėgrąžas ir linus būtinai reikia nuplikyti verdančiu vandeniu.
Toliau visus išvardintus produktus sumaišyti ir minkyti apie pusę valandos ir sekančiam kartui nepamiršti atsidėti raugui.
Formą ištepti aliejumi ir pabarstyti sezamo sėklomis ir pilti tešlą, ant viršaus taip pat pabarstyti sezamo sėklomis, uždengti rankšluosčiu ir kildinti 6 - 8 h.
Į šaltą orkaitę pašauti duoną ir kepti 200 karščio laipsnių orkaitėje apie 1.15h.
Iškeptą duoną uždengti drėgnu rankšluosčiu, kad pluta būtų minkšta.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą