2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Obuolių pyragas su bezė




Reikės:

Obuoliai, rūgštūs, 750 gramų
Kvietiniai miltai, persijoti, 500 gramų
Kiaušiniai, trynys, 1 vienetas
Sviestas, 125 gramai
Cukrus, 5 šaukštai
Druska, truputį
Citrinos, 1 vienetas
Manų kruopos, 1 šaukštas
Romas, 2 šaukštai
Cinamonas, 1 šaukštelis
Pienas, 3 šaukštai

Gaminimas:

Į išsijotus miltus įtrinkite sviestą. Įberkite žiupsniuką druskos, 2 šaukštus cukraus, įmuškite kiaušinio trynį ir užminkykite tešlą. Ją sudėkite į indą, uždenkite plėvele ir dėkite mažiausiai pusvalandžiui į šaldytuvą. Taip ji sukietės ir paskui kočiojama nelips prie paviršiaus bei kočėlo.
Nutarkuokite citrinos žievelę. Obuolius nulupkite, išimkite sėklines, supjaustykite skiltelėmis. Apšlakstykite citrinos sultimis, supilkite romą, likusį cukrų, cinamoną, manų kruopas bei citrinos žievelę. Išmaišykite.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 C. Formą įdėkite į šaldytuvą. Iš šaldytuvo išimkite tešlą, atgnybkite jos maždaug 2 trečdalius ir iškočiokite apvalų
lakštą.
Formą išklokite tešla iki kraštų palikdami maždaug 2 cm. Gerai prispauskite pirštais. Perteklių nugnybkite. Tolygiai paskleiskite obuolių įdarą.
Likusią tešlą iškočiokite ir ja užklokite įdarą. Kraštus patepkite šaltu vandeniu ir sulipdykite su apatinio lakšto kraštais. Iš tešlos likučių išpjaustykite ornamentus, sudrėkinkite vandeniu ir prilipdykite prie pyrago. Pyrago viršuje išpjaukite tris angas ir viršų sudrėkinkite pienu. Kepkite 50 minučių.
Pastaba. Jokiu būdu nepamirškite pyrago viršuje išpjauti angų, kad pro jas galėtų išgaruoti drėgmės perteklius ir pyragas būtų trapus. Baigiant kepti ištraukite pyragą ir jo viršų aptepkite plaktais baltymais su cukrumi ir dar kepkite dešimt minučių.


Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą