2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Obuolių trupininis pyragas




Tešlai reikia:

300 g sviesto
500 g miltų,
2 kiaušinių.

Kremui reikia:

indelio kondensuoto pieno,
300 g sviesto,
pusės stiklinės cukraus,
kelių antaninių obuolių,
trupučio cinamono ir riešutų.

Gaminimas:


Svietą sutarkuoti burokine tarka, įpilti 500 g miltų ir įmušti 2 kiaušinius. Viską suminkyti ir atšaldyti. Tuomet tešlą (per mėsmalę be peiliukų) permalti į skardą ir trupinius iškepti.

Kremui: 1 valandą pavirti kondensuoto pieno indelį. Per tą laiką 300 g sviesto ištrinti su puse stiklinės cukraus. Po to į jį supilti kondensuotą pieną ir išmaišyti.

Tuomet kelis obuolius (geriausiai antaninius) supjaustyti į 4 - 6 dalis (obuolių lupti nereikia, tik išimti sėklytes) ir sudėti į skardą užpilti trupučiu vandens, pabarstyti cinamonu ir patroškinti.

Trupinius sumaišyti su kremu, įkrėsti į formą, sudėti obuolius ir sudėti likusią dalį masės. Geriausia patiekti su ledais.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą