2011 m. gruodžio 27 d., antradienis

Pikantiška silkė su muskato riešuto ir kalendros marinate






Reikės:

400 g silpnai sūdytos silkės filė be kaulų
1 svogūnas
5 citrinos griežinėliai


Marinatui:


7 valg. škt. aliejaus
1/2 arbt. škt. muskato riešuto
1/2 varbt. škt. maltos kalendros
1/3 arbt. škt. aitriosios paprikos miltelių
2 arbt. škt. cukraus
1 valg. škt. obuolių acto
6 žirneliai pipirų (dėjau juodų pipirų ir mėgėjų)


Gaminimas:


Supjaustome silkę gabalėliais, ant viršaus pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir taip sliuoksniuojame viską, kol pasibaigs žuvis. Ant viršaus geriausia dėti citrinos griežinėlius.
Marinatui skirtus ingridientus dedame į puodą ir pakaitiname viską, kol ištirps cukrus. Atvėsintą marinatą pilti ant silkės.
Geriausia valgyti po paros pastovėjimo šaldytuve.


Skanaus;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą