2011 m. gruodžio 28 d., trečiadienis

Marinuota silkė Suomiškai





Reikės:

400 g silpnai sūdytos silkės filė be kaulų
1 svogūnas
1 nedidelė morka
1 sauja smulkintų krapų


Marinatui:


50 ml cukraus
100 ml vandens
40 ml obuolių acto
3 lauro lapeliai
6 žirneliai juodųjų pipirų

Gaminimas:

Silkę supjaustyti gabaliukais, svogūną plonais žiedais, morkas plonai rutuliukais, užbarstome krapais ir viską sumaišome.

Vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus berti į puodą ir užvirinti. Tuomet supilti actą ir dar kelias minutes pavirti. Arvėsinti ir užpilti ant silkės.
Geriausia prieš patiekiant parą palaikyti šaldytuve.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą