2012 m. vasario 6 d., pirmadienis

Vištienos vėrinukai su riešutų padažu









Reikės:

500 g vištienos filė
česnako skiltelė
šaukštas medaus
sojų padažo
pagal skonį druskos.

Padažui:

stiklinaitė žemės riešutų (be odelių)
šaukštas aliejaus
česnako skiltelė
šaukštelis pomidorų tyrės
po žiupsnį cukraus ir druskos
po šaukštą citrinų ir apelsinų sulčių.
Gaminimas:

Vištienos filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Apibarstykite trintais česnakais, apšlakstykite sojų padažu, skystu medumi, pagniaužykite pirštais ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
Po kelis paukštienos gabalėlius suverkite ant medinių konditerinių iešmelių. Dėkite į keptuvę su įkaitusiais riebalais ir kepinkite iš abiejų pusių po 4–5 minutes. Keptuvę uždenkite ir dar keletą minučių vėrinukus pakepinkite. Padėkite šiltai.

Paruoškite padažą: riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sumalkite kavamale.
Suberkite į dubenį, įpilkite du šaukštus šalto virinto vandens, aliejaus, sudėkite trintus česnakus, pomidorų tyrę, supilkite citrinų bei apelsinų sultis ir viską gerai išmaišykite.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą