2012 m. kovo 23 d., penktadienis

Baklava








Reikės:
Filo tešlai reikės:
2 stk. miltų
1 arb. škt. druskos
2 valg. škt. vandens
Įdarui:

1 1/2 stk. smulkiai kapotų graikiškų riešutų
1 1/2 stk. cukraus
1 stk. tirpinto sviesto
Sirupui:
1 1/2 stk. cukraus
1 stk. vandens
1 arb. škt. citrinos sulčių

Gaminimas:


Filo tešlą gaminame
tai visų pirma sumaišome miltus ir druską, bei įminkome sviestą. Kiaušinius išplakame su vandeniu, supilame į sausus ingridientus ir gerai išmaišome, paminkome, padarome rutulį ir pusei valandos paliekame. Po to tešlą padalinti į penkias dalis ir ant miltais pabarstyto paviršiaus iškočioti labai plonus lakštus.

Pasiruošiame įdarą visus įdaro ingridientus sumaišome ir padaliname į keturias dalis. Toliau skardą patepame riebalais ir dedame pirmąjį tešlos lakštą ir ant jo krečiame įdarą, vėl dedame lakštą, įdarą ir taip kol pabaigsime. Po to supjaustome paruoštą kepinį įstrižai, kad gautųsi rombai.

Ruošiame siurupą
sumaišome ingridientus ir paverdame penkias minutes. Su puse šio pavirinto siurupo dalimi apipilame baklavą ir šauname į orkaitę kepti 175 laips. orkaitėje 40 min. Likusį sirupą apipilsime tik ką iškeptą baklavą.
Nuostabus desertas;)

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą