2012 m. kovo 23 d., penktadienis

Indiška duona






Reikės:
400 g miltų
1 ą.škt. druskos
1/2 `. škt. cukraus
1 valg. škt. džiovintų prieskoninių žolelių
10 valg. škt. tirpinto sviesto
125 ml vandens

Gaminimas:

Sumaišome miltus, druską, cukrų ir prieskonius. Po truputį pilame tirpintą sviestą ir pirštais triname su miltais. Gauname lyg miltų trupinėlius, tuomet pilame vandenį ir užminkome tešlą.
Tešlos gumulėlį suviniojame į plėvelę ir paliekame valandai laiko kambario temperatūroje. Po to tešla tampa minkšta, elastinga ir trapi.
Pasidalijame tešlą į šešis gabalėlius, kočiojame dviejų milimetrų storio blynus.
Kepame įkaitintoje, aliejumi pateptoje keptuvėje iš abiejų pusių, kol išsipučia pūslelės ir blynas paskrunda.

Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą